E-learning over het zorgprestatiemodel nu beschikbaar

In samenwerking met het programma Zorgprestatiemodel heeft GGZ Ecademy een e-learning ontwikkeld over het zorgprestatiemodel. Deze e-learning is vanaf maandag 4 oktober voor iedereen gratis beschikbaar.

De e-learning is ontwikkeld voor (regie-)behandelaren en andere professionals die te maken krijgen met de nieuwe bekostiging en zorgvraagtypering. De e-learning heeft als doel dat de deelnemer kan bijdragen aan een zorgvuldige en soepele invoering van het zorgprestatiemodel. Zo zorgen we ervoor dat de zorg gecontinueerd, juist geregistreerd en correct gefactureerd wordt. De e-learning bestaat uit theorie en casuïstiek. De deelnemer kiest de casus die voor hem van belang is: het zorgprestatiemodel in de vrijgevestigde praktijk, in een instelling of in de forensische zorg. De e-learning sluit af met een toets. De doorlooptijd van de e-learning is 1,5 uur.

Het programma werkt samen met GGZ Ecademy nog aan een aparte e-learning over zorgvraagtypering. Deze komt in november 2021 beschikbaar.

Hoe kan ik de e-learning volgen?

Organisaties die lid zijn van GGZ Ecademy vinden de e-learning in hun eigen leeromgeving. De e-learning is ook beschikbaar voor niet-leden. Deze professionals hebben gratis toegang tot de e-learning via een aparte leeromgeving. U moet zich dan wel registreren op het leerplatform van GGZ Ecademy. Gebruik deze instructie voor het aanmaken van een account. Voor de volledigheid: naam en geboortedatum zijn nodig om bij positieve afronding van de e-learning een persoonlijk certificaat te kunnen downloaden.

 

Ga naar de e-learning zorgprestatiemodel

 

De ontwikkeling van deze e-learning is gefinancierd door de Nederlandse ggz, Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten, Dienst Justitiële Inrichtingen, Nederlandse Federatie van UMC’s, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en Nederlands Instituut van Psychologen.