Declaraties zorgprestatiemodel op gang

In de week van 10 januari zijn er via VECOZO tientallen declaratiebestanden met de nieuwe declaratiestandaard GDS801/802 ingediend bij de zorgverzekeraars. De meeste bestanden gingen in één keer goed door de technische controles. De declaratiebestanden die niet voldeden aan de specificaties van Vektis werden tegengehouden door VECOZO, maar inmiddels hebben ook die zorgaanbieders correcte declaraties ingediend.

Irina van Dooren, productmanager van VECOZO is blij met deze goede start van 2022: “Iedereen heeft hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Ik ben trots dat dit gelukt is en dat we de declaraties zien binnenstromen.”

Ook René Ostheimer, productowner Standaarden, Prestaties en Tarieven bij Vektis ziet dit als een mooi resultaat: “Dit is de eerste grote stap in het declareren van zorg op basis van de generieke declaratie standaard. En dan ook nog eens op basis van XML-formaat. Wij zijn daarom extra blij dat de eerste declaraties zo snel na het in gebruik nemen al binnenkomen bij de zorgverzekeraars.”

Het programma Zorgprestatiemodel complimenteert alle betrokkenen, zoals VECOZO, Vektis, EPD-leveranciers en zorgverzekeraars, met dit resultaat!